Het formaat van je keuken achterwand opmeten

Van ons blog
Het exacte formaat van je keuken achterwand opmeten, zodat hij precies past achter je fornuis, kraan of hele keukenmuur?
Hieronder lees je onze tips om het formaat van je keuken achterwand op te meten. Leg papier, pen en meetlint klaar. Het is eenvoudiger dan je denkt…

Het is goed om vooraf het volgende te bedenken:
– Komt je keuken achterwand alleen achter je fornuis of kraan, of langs de hele breedte van je aanrechtblad?
– Heb je uitsparingen nodig voor stopcontacten of bovenkastjes?
– Komt hij ingeklemd tussen bovenkastjes en aanrechtblad of is er vrije ruimte omheen?

We maken de achterwanden precies op maat. Er is veel mogelijk 🙂

Kleine rechthoekige achterwanden

Voor een achterwand direct ACHTER JE FORNUIS OF KRAAN is het het mooist als je – wanneer je ruimte hebt – je achterwand in het midden laat uitlijnen met het midden van je fornuis.

De meeste mensen houden daarbij de breedte van hun fornuis aan, maar iets breder kan ook. En hij hoeft ook niet per se helemaal tot aan je afzuigkap te komen.

Soms is het mooier om de hoogte te laten bepalen door de foto die je erop wilt hebben, zodat we die niet hoeven aan te passen.

Formaat_van_je_keukenachterwand_opmeten_kijk

Rekening houden met speling?

Komt je achterwand precies TUSSEN AANRECHT, BOVENKASTJES EN AFZUIGKAP in, houd er dan rekening mee dat die scheef kunnen hangen.

Meet de ruimte voor je keuken achterwand daarom in de breedte op twee plaatsen op (boven en onder), en in de hoogte op drie plaatsen (links, midden en rechts). Zoals op de foto met de vis hiernaast.

Rekening houden met speling

Komt je keukenachterwand ingeklemd in de breedte of hoogte? Houd dan bij het doorgeven van het formaat de kortste afstand aan en haal daar 4 millimeter van af, zo past hij altijd.
En wees niet bang dat hij dan net te klein is, want die paar millimeter ga je echt niet zien. Het is pas echt zonde als je achterwand iets te groot is en net niet past.

Grotere achterwanden met uitsneden

Wil je een keuken achterwand achter je hele aanrechtblad met uitsneden voor stopcontacten en/of bovenkastjes? Dat kan!
Je kunt daarvoor een van de schetsen onderaan deze pagina uitprinten en daarop je formaten opschrijven.
Neem die formaten over bij het bestellen onderaan de pagina van je fotokeuze uit onze collectie, of op de pagina waar je je eigen foto uploadt.

Voor achterwanden met uitsparingen hoef je geen rekening te houden met de speling, die berekenen wij. Onze panelen zijn max 300×145 cm groot.
Heb je een bredere achterwand nodig, dan zullen we je afbeelding over meer panelen verdelen. De snijlijn zul je nagenoeg niet zien. In overleg met jou zullen we die daar plaatsen waar die het best wegvalt.

Bestel je een achterwand met één of meer uitsparingen of breder dan 300cm, dan nemen wij contact met je op!

Laat je ook vooral inspireren door anderen, en bekijk de foto’s van klanten die je zijn voorgegaan of ga voor inspiratie naar onze Pinterestpagina.

Maak een schetsje

Het formaat van je keuken achterwand opmeten werkt het beste, wanneer je voor het opmeten een schetsje maakt van de omtrek en eventuele stopcontacten of bovenkastjes. Zet pijltjes – zoals op de vis hierboven – en vul alle afstanden in tot op de millimeter precies.
Voor uitsparingen voor stopcontacten en bovenkastjes hoef je alleen de kortste afstanden in de breedte en hoogte in te vullen.

Bekijk dit filmpje voor simpel zelf inmeten en monteren van je keuken achterwand

Print een van onze schetsen als hulpmiddel

Bij het opmeten, van het formaat van je keuken achterwand, kun je ook een van onderstaande schetsen printen. Hieronder vind je een aantal verschillende opties; met en zonder uitsparingen voor stopcontacten en/of bovenkastjes.
Print welke het best bij jouw situatie past en vul handmatig de afmetingen in tot op de millimeter precies. Aan de hand hiervan kun je je bestelling plaatsen.

Wij nemen daarna contact met je op voor verder overleg.

Heb je een grote achterwand besteld, waarvan het formaat breder is dan 120 cm met uitsparingen, dan nemen altijd snel contact op voor overleg. En nemen we ook alle afmetingen nog even goed met je door.

Het formaat van je keuken achterwand opmeten? Gebruik onze schetsen:

– Keukenachterwand voor een rechte muur met drie of minder stopcontacten.
– Keukenachterwand voor een muur met of zonder stopcontacten en aan twee kanten bovenkasten.
– Achterwand voor een keukenmuur met of zonder stopcontacten en bovenkasten rechts.
– Voor een keukenachterwand over meerdere keukenmuren en met of zonder stopcontacte(n).