Het formaat van je keuken achterwand opmeten

Van ons blog

Hoe kun je het best het formaat van je keuken achterwand opmeten? Hieronder vind je tips om het exacte formaat van je spatscherm te bepalen. Komt die vrij te hangen of komt hij tussen bovenkastjes en je aanrecht in? Wil je een spatscherm alleen achter je fornuis of kraan of wil je hem langs de hele breedte van je aanrecht en heb je misschien wel uitsneden nodig voor stopcontacten of bovenkastjes?

Kleine rechthoekige spatschermen
Voor een spatscherm direct ACHTER JE FORNUIS OF KRAAN is het het mooist als je, wanneer je de ruimte hebt, je spatscherm in het midden laat uitlijnen met het midden van je fornuis. De meeste mensen houden daarbij de breedte van hun fornuis aan, maar iets breder kan ook. En hij hoeft ook niet perse helemaal tot aan je afzuigkap te komen. Soms is het mooier om de hoogte te laten bepalen door de foto die je erop wilt hebben, zodat we die niet hoeven bij te snijden.

Zo bereken je zelf het exacte formaat van je spatscherm en houd je rekening met een beetje speling
Komt je spatscherm precies TUSSEN AANRECHT, BOVENKASTJES EN AFZUIGKAP in, houd er dan rekening mee dat die scheef kunnen hangen. Meet de ruimte voor je spatscherm daarom in de breedte op twee plaatsen op (boven en onder) en in de hoogte op drie plaatsen (links, midden en rechts). Soms is je afzuigkap in het midden iets lager door het lampje. Houd bij het doorgeven van het formaat áltijd de kortste afstand aan en haal daar 4-5 millimeter van af, zo voorkom je dat hij net niet past. Wees niet bang dat hij dan net te klein is, want die paar millimeter ga je echt niet zien. Het is pas zonde als je spatscherm iets te groot is en er niet tussen past.

Grotere achterwanden met uitsneden
Wil je een brede achterwand met uitsneden voor stopcontacten en/of bovenkastjes, dan kun je zelf een schets maken met de formaten erop vermeld. Houd daarbij juist geen rekening met speling, maar meet precies op van rand tot rand. VOOR GROTERE ACHTERWANDEN MET UITSNEDEN BEREKENEN WIJ DE SPELING!

Gebruik een schets om de afstanden op in te vullen
Het aangeven van de exacte afstanden kan ook op een van onze schetsen. Hieronder vind je een aantal verschillende opties met en zonder uitsparingen voor stopcontacten en/of bovenkastjes. Print uit welke het best bij jouw situatie past en vul handmatig je afmetingen in. Zet je naam erbij en mail die vervolgens naar info@kunstinjekeuken.nl. We zullen je snel een prijsopgave sturen.

Bekijk dit filmpje over super makkelijk zelf inmeten en monteren van keuken achterwand

 

Kies hieronder een schets om te printen en waarop je de feitelijke afmetingen makkelijk kunt invullen.

– Keukenachterwand voor een rechte muur met drie of minder stopcontactenvul alleen de mm in waar je een stopcontact hebt, de andere laat je leeg.

– Keukenachterwand voor een muur met of zonder stopcontacten en aan twee kanten bovenkasten – vul alleen de mm in waar je een stopcontact hebt, de andere laat je leeg.

– Achterwand voor een keukenmuur met of zonder stopcontacten en bovenkasten rechtshangen je bovenkasten links, neem dan contact op voor een schets op maat

– Voor een keukenachterwand over meerdere keukenmuren en met of zonder stopcontacte(n)

Zoveel huizen, zoveel verschillende keukenachterwanden. Dus zit de ideale schets voor jouw achterwand hier niet tussen of twijfel je en heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen graag!

x Leila