Hittebestendig spatscherm

Van ons blog

Ben je gecharmeerd van de designs in onze collectie of heb je een eigen mooie foto voor op je spatplaat, maar vraag je je af of onze spatschermen wel hittebestendig zijn? Dat vinden wij een goede vraag! De spatschermen maken wij van aluminium of acrylglas. Welk materiaal het best achter jouw fornuis lees je in dit blog.

Wij gaan uit van drie type fornuizen:

• Inductie kookplaat.
• Fornuis op gas verder dan 10 cm van de achterwand. 
• Fornuis op gas dichter dan 10 cm van je achterwand.

De spatschermen van hoogwaardig aluminium zijn hittebestendig tot 90 graden celsius en is daarmee absoluut de beste keuze achter elk type fornuis.

Tenzij je een fornuis hebt op gas waarvan de rand op minder dan 2 cm tegen de muur is geplaatst. De directe hitte van het open vuur kan dan niet goed weg en zelfs voor onze aluminium spatschermen wordt dat helaas te heet.

Inductie kookplaten verspreiden relatief weinig stralingswarmte. Daarvoor is aluminium uiteraard geschikt, maar ook onse schitterende acrylglas. Acrylglas is warmtebestendig tot 70 graden celsius. Voor fornuizen op gas is acrylglas alleen geschikt als deze op minimaal 10 cm afstand is geplaatst, waardoor het spatscherm geen directe stralingswarmte absorbeert van de gaspitten.

“Achterwanden langs de hele breedte van het aanrechtblad maken we altijd van aluminium. Hierop brengen we een extra beschermcoating aan. Je kunt daarbij kiezen tussen een mat of glanzende uitstraling. Inductiebeschermers maken we ook van aluminium met een beschermcoating in mat of glans. In plaats van een ophangsysteem kies je bij je bestelling voor de beschermnoppen. Die beschermen je inductiekookplaat tegen krassen.”

Bekijk het filmpje op onze homepage waarop een acrylglazen spatscherm is geplaatst op 10 cm van het fornuis. Voor beide materialen raden we je aan direct contact tussen tussen hete pannen en je spatscherm te vermijden om strepen te voorkomen.

Hoogwaardig aluminium (3 mm)
☞︎ Matte uitstraling
☞︎ Geen weerspiegeling in je spatscherm
☞︎ Hogere hittebestendigheid
☞︎ Warmtebestendige print aan voorzijde

Schitterend acrylglas (5 mm)
☞︎ Glanzende uitstraling
☞︎ Print aan achterzijde
☞︎ Sprekende kleuren door de blockout folie
☞︎ Weerspiegeling in je spatscherm
☞︎ Lagere hittebestendigheid

Meer informatie over materialen en ophangsystemen vind je in onze FAQ. Twijfel je toch nog welk materiaal het best past, neem gerust contact met ons op.

“Wist je dat het ook mogelijk is om een eigen foto op je spatwand te laten drukken? Een geschikte foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen voor een pixel perfecte afdruk. Lees meer over het vinden van een geschikt eigen foto voor op je spatscherm of wanddecoratie.”

x Leila