Praktische inductiebeschermers en afdekplaten

Van ons blog

Een inductiebeschermer of afdekplaat voorkomt schade aan jouw inductiekookplaat

Niets is zo vervelend als vlekken en vuil op je kookplaat. Met onze afdekplaat bescherm je niet alleen je kookplaat, maar maak je ook een statement in je keuken! Kies uit verschillende kleuren en designs om de perfecte match te vinden voor jouw smaak.

Onze afdekplaten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn en lang meegaan.
En het beste van alles? Wanneer je niet aan het koken bent, kun je jouw afdekplaat gebruiken als extra werkruimte!
Bye bye problemen, hallo stijlvolle en praktische oplossing voor jouw kookplaat.

Op maat gemaakte inductiebeschermer met foto

Bescherm je inductiekookplaat met een mooie inductiebeschermer met foto. Ook die maken we tot op de millimeter op maat. We raden aan je kookplaat op te meten en je beschermer een halve centimeter (5 mm) breder en hoger te bestellen. Dan valt die altijd mooi over je kookplaat.

Twee verschillende uitvoeringen

Bij Kunst in je keuken vind je inductiebeschermers in twee uitvoeringen: de harde en de flex variant. Hieronder leggen we uit wat het verschil is.

inductiebeschermer-hard-melkmeisje-kunstinjekeuken

De harde variant

De harde inductiebeschermer maken we van hetzelfde materiaal als onze keukenspatschermen; 3 mm dik aluminium, waarop we de foto in museumkwaliteit afdrukken. Daar bovenop brengen we een extra coating aan.

Veel afdekplaten maken een piepend geluid, wanneer je deze op je kookplaat legt. Dit kan komen door het soort materiaal; glas op glas of metaal op glas, dat is niet goed voor je kookplaat en veroorzaakt krassen.
Wij leveren jouw inductiebeschermer met beschermnoppen, zodat je inductiekookplaat is beschermd tegen krassen.

Bijkomend voordeel is dat je je inductiebeschermer, tijdens het koken, rechtop tegen de muur kunt zetten achter je fornuis, zodat je keukenmuur is beschermd tegen kookspetters.
Na het koken was je hem eenvoudig af onder de kraan. Of je neemt hem af met keukenreiniger en een zachte schoonmaakdoek.

Hoe te bestellen

In de shop bestel je de harde inductiebeschermer door het hele bestelproces van een keukenspatscherm te doorlopen.
Geef bij de opmerkingen in de winkelwagen aan dat je die gaat gebruiken als inductiebeschermer. Dan brengen wij er een extra coating op aan en je ontvangt er beschermnoppen en plak instructies bij.

Voor Anita maakten we deze prachtige afdekplaat voor op de glazen kap van haar gasfornuis.

Ik vind hem prachtig! En als ik sta te koken zet ik hem rechtop tegen de achterwand, dan kan ik er goed naar kijken! – Anita

Inductiebeschermer-pentekening-paradijs-vogels

Flex variant

Ook op de flexibele variant komen de kleuren prachtig tot hun recht. Dat materiaal is 1 mm dik met een antraciet onderkant en hij is magnetisch, waardoor die netjes recht op je inductie kookplaat blijft liggen.
Tijdens het koken leg je hem opzij of plak je hem tegen je rvs-koelkast. Of op je auto 🙂

inductiebeschermer-flex-splash-kunstinjekeuken

All-in service

De flex variant is ongeveer de helft goedkoper dan de prijs van de harde variant.
Voorbeeld: Voor formaat 88×52 is de harde variant €122; de flex variant is €65.
Beiden zijn all-in, dus inclusief btw en koerierslevering in slechts 5 werkdagen. Bij de harde variant ontvang je ook de beschermnoppen tegen krassen.

Wil je de flex inductiebeschermer bestellen, neem dan contact met ons op.

Handige tips van de zaak

Houd er rekening mee, dat welke beschermer je ook koopt, je deze nooit op een hete inductiekookplaat teruglegt.

Heb je een opstaande rand in het midden van je inductiekookplaat? Daar hebben wij een oplossing voor. Neem contact met ons op voor een aangepaste inductiebeschermer.

Wil jij ook zo’n mooie afdekplaat of inductiebeschermer van hoogwaardig aluminium met beschermnoppen tegen krassen? Neem dan contact met ons op. We maken hem tot op de millimeter op maat, zodat hij precies past. En met de foto die jij er graag op wilt hebben.
Kies een mooie uit onze collectie of upload je eigen favoriete foto. Wij kijken mee of hij voldoet aan de voorwaarden voor een pixel perfecte afdruk.
Kijk ook eens voor inspiratie op onze sociale mediakanalen Pinterest Instagram Facebook