Het formaat van je keuken achterwand opmeten

Van ons blog

Je wilt natuurlijk een keuken achterwand die precies past. Maar hoe meet je nou goed het formaat voor je keuken achterwand op? In dit blog geven wij je tips, zodat wij je achterwand straks exact op maat voor je kunnen maken en hij precies past achter je fornuis, kraan of hele keukenmuur. Zelfs over meerdere muren is eenvoudiger dan je denkt. Leg papier, pen en meetlint maar vast klaar…

Bedenk vooraf wat je nodig hebt voor een achterwand op maat:

1- Formaat van je keukenachterwand
Komt je achterwand alleen achter je fornuis of kraan, of langs de hele breedte van je aanrechtblad?

2- Stopcontacten of andere uitsparingen
Heb je uitsparingen nodig voor stopcontacten of bovenkastjes?

3- Komt je keukenachterwand vrij of ingeklemd?
Zit je achterwand straks ingeklemd tussen bovenkastjes en aanrechtblad, en twee muren, of hangt hij ‘vrij’?

Je achterwand maken we zoals jij die graag wilt hebben. En we denken graag met je mee. Er is veel mogelijk シ Voor meer informatie over de juiste keuzes maken, goed opmeten en makkelijk monteren lees je hieronder verder.

Kleine rechthoekige achterwanden

Voor een achterwand alleen ACHTER FORNUIS OF KRAAN is het het mooist als je – wanneer je voldoende ruimte hebt – je achterwand in het midden laat uitlijnen met het midden van je fornuis. De meeste mensen houden daarbij de breedte van hun fornuis aan, maar iets breder kan ook. En hij hoeft ook niet perse helemaal tot aan je afzuigkap te komen.

Soms is het mooier om de hoogte te laten bepalen door de afbeelding die je erop wilt hebben, zodat die in tact blijft en we die niet hoeven aan te passen.
Wij controleren altijd of een afbeelding goed op het gekozen formaat past en nemen contact met je op als de uitsnede niet mooi wordt. We zullen dus nooit een achterwand maken met een print die eigenlijk niet goed past.

Formaat_van_je_keukenachterwand_opmeten_kijk

Rekening houden met speling

Komt je achterwand ingeklemd TUSSEN AANRECHT, BOVENKASTJES EN AFZUIGKAP, houd er dan rekening mee dat die scheef kunnen hangen.

Meet de ruimte voor je keuken achterwand daarom in de breedte op twee plaatsen op (boven en onder), en in de hoogte op drie plaatsen (links, midden en rechts). Zoals op de foto met de vis op deze pagina.

Houd bij het doorgeven van het formaat de kortste afstand aan en haal daar 4 millimeter van af, zo past hij altijd. Wees niet bang dat hij dan net te klein wordt, want die paar millimeter ga je echt niet zien. Het is pas echt zonde als je achterwand iets te groot is en net niet past.

keuken_achterwand_met_snijlijn

Langer dan 3 meter of over meerdere muren

Voor achterwanden met uitsparingen hoef je geen rekening te houden met de speling, die berekenen wij.

Onze wandpanelen zijn maximaal 3 meter lang en 145 cm hoog. Heb je een langere achterwand nodig, of wil je ‘m de hoek om laten lopen, dan laten we de afbeelding netjes doorlopen over meerdere panelen. En wees niet bang dat de snijlijn in zocht is, want die zie je nagenoeg niet.

Zie jij waar de snijlijn zit op deze foto met de keukenachterwand met Fris Fruit?

Hoe meet je het formaat van grote achterwanden met uitsparingen

Wil je een keuken achterwand achter je hele aanrechtblad met uitsparingen voor stopcontacten en/of bovenkastjes? Dat kan! Je kunt daarvoor een van de schetsen onderaan deze pagina uitprinten en daarop je formaten opschrijven. Neem de formaten over bij het bestellen van je fotokeuze uit onze collectie, of op de pagina waar je je eigen foto kunt uploaden.

“Bestel je een achterwand met uitsparingen of langer dan 3 meter? Dan nemen wij persoonlijk contact met je op!”  Leila ~ eigenaar KIJK

Video: hoe je zelf je achterwand inmeet en monteert

Maak een schets om het exacte formaat van je keuken achterwand door te geven

Het formaat van je keuken achterwand opmeten werkt het best wanneer je een schetsje maakt met de omtrek en eventuele stopcontacten of bovenkastjes. Zet pijltjes – zoals op de vis hierboven – en vul alle afstanden in tot op de millimeter precies.

Voor uitsparingen voor stopcontacten en bovenkastjes vul je alle afstanden in de breedte en hoogte in. En wees gerust… bij bestellingen met uitsparingen nemen we altijd binnen 48 uur persoonlijk contact op.

Print een van onze schetsen als hulpmiddel

Bij het opmeten, van het formaat van je keuken achterwand, kun je ook een van onderstaande schetsen printen. Hieronder vind je een aantal verschillende opties; met en zonder uitsparingen voor stopcontacten en/of bovenkastjes.

Print of schets die die het best bij jouw situatie past en vul handmatig de afmetingen in tot op de millimeter precies. Aan de hand hiervan kun je je bestelling plaatsen. Wij nemen snel daarna contact met je op voor verder overleg.

Bestel je een grote achterwand breder dan 300 cm of met uitsparingen? Dan nemen altijd contact op voor overleg.

Het formaat van je keuken achterwand opmeten? Gebruik onze schetsen:

– Keukenachterwand voor een rechte muur met drie of minder stopcontacten.
– Keukenachterwand voor een muur met of zonder stopcontacten en aan twee kanten bovenkasten.
– Achterwand voor een keukenmuur met of zonder stopcontacten en bovenkasten rechts.
– Voor een keukenachterwand over meerdere keukenmuren en met of zonder stopcontacte(n).