FAQ

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Kunst in je keuken leveren we maatwerk. Je kunt daarom op vier verschillende manieren bestellen:

✔︎ Bestel je spatscherm snel en eenvoudig in onze shop,
✔︎ Upload je eigen foto,
✔︎ Voor een afwijkend formaat vul het formulier in dat je onderaan elke productpagina in de shop vindt,
✔︎ Direct contact voor vragen.

Bestel je direct in onze shop, dan gaat je spatscherm of inductiebeschermer meteen dezelfde dag in productie, vijf werkdagen later wordt hij bij je afgeleverd. Heb je een eigen foto geüpload, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op om je te laten weten of die geschikt is voor een pixel perfecte afdruk. Heb je een afwijkend formaat aangevraagd via het formulier dat je vindt onderaan elke productpagina, dan ontvang je binnen 24 uur een prijsopgave. Liever eerst persoonlijk contact kan via de contactpagina. Je ontvangt dan ook binnen 24 uur een reactie.

“De spatschermen en inductiebeschermers gaan na betaling meteen in productie in ons eigen productiehuis in Nederland. Zo kunnen we ze precies op maat maken en voldoen ze aan onze hoge kwaliteitseisen.

Hieronder vind je alles over materialen, ophangsystemen, formaten, maatwerk, facturen, betaling, verpakking, levertijden, zelf monteren, schoonmaken, klachten, etc.

Van welke materialen worden de spatschermen en inductiebeschermers gemaakt?

De haarscherpe foto’s drukken we op 5 mm dik glashelder acrylglas (glans) of 3 mm dik hoogwaardig aluminium (mat).

Acrylglas is een zeer stevig materiaal en vele malen sterker dan gewoon glas. Op acrylglas printen wij de foto aan de achterzijde. De foto is zichtbaar door het glanzende spatscherm heen. Door de witte tegendruk en blockout folie sprankelen de kleuren nog meer en krijgt het beeld diepte. Omdat de foto aan de achterkant wordt gedrukt is je spatscherm makkelijk schoon te houden en water- en warmtebestendig. 

Voor fornuizen op gas, geplaatst tussen 2-10 centimeter van de achterwand, raden we altijd aluminium aan. Aluminium is een mat hoogwaardig stevig combinatiemateriaal van twee lagen aluminium met een zwarte kunststof kern dat goed bestand is tegen de hitte van je gaspitten. Op aluminium wordt de foto in een warmtebestendige inkt aan de voorzijde gedrukt op witte folie. De kleuren zijn ook op aluminium prachtig! Door de matte uitstraling zie je geen weerspiegelingen in je spatscherm. Lange achterwanden achter het gehele aanrechtblad leveren we altijd met een extra beschermlaag. Je kunt daarvoor kiezen tussen een mat of glans coating. Meer informatie lees je verder in deze FAQ en in dit blog.

Overzicht van de verschillende materialen

Beide materialen zijn ondoorzichtig. Je keukenmuur achter je spatscherm is dus niet zichtbaar. Het verschil tussen de materialen is goed te zien op de foto’s van de spatschermen met zebra’s. Voor fornuizen op gas op minder dan twee centimeter van de achterwand raden we onze materialen af.

Spatschermen voor achter het hele aanrechtblad maken we altijd van aluminium met een beschermende coating, waarbij je kunt kiezen tussen een matte of glanzende uitstraling. Neem contact met ons op voor uitsneden voor stopcontacten.

De aluminium spatschermen zijn ook uitermate geschikt als inductiebeschermer. door het stevige materiaal krullen ze niet om in de hoeken. Tijdens het koken zet je je inductiebeschermer eenvoudig tegen je achterwand tegen kookspetters, waarna je hem makkelijk kunt schoonmaken. Is je inductie kookplaat afgekoeld dan leg je je inductiebeschermer er eenvoudig weer op. Je inductiebeschermer krijgt een beschermende coating, waarbij je kunt kiezen tussen mat of glans. Hoe bestellen? Selecteer de foto die je graag wilt hebben in onze collectie of upload je eigen foto, selecteer bij materialen ‘inductiebeschermer mat’ of ‘inductiebeschermer glans’ en bij ophangsysteem de ‘beschermnoppen. Meer informatie over onze inductiebeschermers met foto op maat lees je in dit blog.

“Leuk weetje… de spatschermen en inductiebeschermers zijn door de hoge vocht- en weersbestendigheid en UV block ook heel geschikt voor in de tuin of badkamer.” 

Hoe weet ik wat de prijs is voor het formaat dat ik nodig heb?

Het formaat bepaalt de prijs, ongeacht het materiaal of gekozen ophangsysteem. Op elke productpagina in de shop kun je jouw formaat kiezen, waarna de prijs wordt getoond. Voor elk formaat geldt dezelfde prijs en is altijd inclusief btw, ophangsysteem en koeriersverzending binnen 5 werkdagen. Staat jouw ideale formaat niet tussen de formaten in de shop? Dat is geen enkel probleem! Onderaan elke productpagina vind je een formulier waarop je jouw ideale formaat tot op de millimeter precies kunt aangeven. Informatie over goed opmeten lees je in ons blog.

Voor levering in België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Finland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en natuurlijk Nederland hanteren we de getoonde tarieven in de shop. Die zijn altijd inclusief gratis koeriersverzending en ophangsysteem. Wil je je spatscherm, inductiebeschermer of wanddecoratie rechtstreeks naar een ander land sturen dat niet in deze lijst staat? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee voor de mogelijkheden. 

Maken jullie ook spatschermen en inductiebeschermers in een ander formaat?

Spatschermen en inductiebeschermers maken we tot op de millimeter precies op maat. Zoek je een spatscherm of inductiebeschermer in een ander formaat dan de keuzes in onze shop? Dat kan! Je ideale formaat geef je door via het formulier dat je vindt onderaan elke productpagina in de shop. Een eigen foto aanleveren kan ook! Wij kijken mee of je foto voldoet aan de voorwaarden voor een pixel perfecte afdruk. Voor een spatscherm of inductiebeschermer met eigen foto of een ander formaat dan de keuzes in de shop rekenen we extra €10 incl btw.

Kan ik een spatscherm laten maken voor achter mijn hele achterwand?

Wil je een breed spatscherm langs je hele aanrechtblad? Dat kan! Uitsneden voor stopcontacten, lichtknoppen of bovenkastjes kunnen we meenemen tijdens het productieproces. Meer informatie over opmeten lees je in dit blog. Daar vind je ook de schetsen waarin je eenvoudig de exacte afmetingen van je keukenachterwand kunt invullen en de exacte plek voor uitsneden van je stopcontacten. Per uitsnede rekenen we €36 incl btw extra. Uiteraard krijg je bij de bezorging montage-instructies meegeleverd. Monteren is daarna een eitje. Ben je een beetje handig, dan kun je zelf ook een gat boren of de hoeken bijsnijden. Bekijk daarvoor hier de filmpjes. Op achterwanden achter het gehele aanrechtblad brengen we altijd een extra beschermlaag aan met een matte of glanzende uitstraling naar keuze. Het meest wordt gekozen voor glans. De kleuren worden daarmee dieper en helderder en het glanst minder dan acrylglas. Je ziet er dus weinig tot geen weerspiegeling in.
Heb je vragen of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met ons op via de contactpagina.

Hoe weet ik of mijn eigen foto voldoet voor een mooie afdruk?

De foto’s in onze webshop voldoen aan de kwaliteitseisen voor een pixel perfecte afdruk. Voor een uniek spatscherm, inductiebeschermer of wanddecoratie kun je bij ons ook zelf een foto aanleveren. Wij kijken altijd met je mee of hij aan de voorwaarden voldoet voor een pixel perfecte afdruk. Is dit niet het geval, dan informeren we je over de punten waar je op moet letten: dat kan variëren van te weinig pixels, afwijkende kleuren, niet passend formaat etc.

Met welk ophangsysteem hang ik mijn spatscherm op?

Je spatscherm kun je eenvoudig op meerdere manieren achter je fornuis of kraan vastzetten, t.w. met afstandhouders, plakstrips of ophangplaten.  Hieronder vind je meer informatie over de verschillende ophangsystemen en welke het best geschikt is voor in jouw keuken. Ook geschikt voor het ophangen van de wandpanelen op andere plekken in je huis.

Overzicht van de verschillende ophangsystemen

Wat zijn afstandhouders?

In elke hoek wordt in je spatscherm een boorgat gemaakt met een diameter van 8 mm. Met de vier meegeleverde afstandhouders hangt je spatscherm 2 cm naar voren en ‘zwevend’ aan je muur, wat een chique uitstraling geeft. In het filmpje op de homepage zie je daarvan een mooi voorbeeld. De verchroomde of zwarte afstandhouders hebben een diameter van 13 mm. Met de bijgeleverde schroeven en pluggen zet je ze vast in de muur, voor een vrije ruimte van 19 mm tussen de achterkant van je spatscherm en de keukenmuur. Omdat elke afstandhouder op 1,5 cm van de randen is geplaatst kun je je spatscherm helemaal tot op je gasfornuis of aanrechtblad laten aansluiten. Spatschermen van acrylglas, waarvan een van de zijdes langer is dan een meter kunnen een beetje doorbuigen. Bij grote afmetingen komt daarom aan elke zijde in het midden een extra boorgat en ontvang je 8 afstandhouders.

“Met de afstandhouders is je spatscherm eenvoudig los te maken en om te wisselen voor een andere met prachtige print. Veel klanten vinden het leuk om elk seizoen een ander spatscherm op te hangen.”

Schroef de dopjes van de afstandhouders los en zet ze na het (terug)plaatsen van je (nieuwe) spatscherm eenvoudig weer vast. De materialen zijn ook geschikt voor in de tuin of badkamer, waar je je wandpaneel op dezelfde wijze kunt monteren. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wat zijn plakstrips? (kies verwisselbaar of permanent)

Wil je liever niet boren, kies dan voor ophang-/plakstrips waarmee je je spatscherm eenvoudig aan de muur hangt zonder gebruik te maken van schroeven. Er komen geen boorgaten in de hoeken van je spatscherm. Je kunt kiezen voor verwisselbare ophangstrips, waarmee je spatscherm oerstevig aan je muur plakt en later makkelijk weer los kunt halen door het klittenbandsysteem.

“Met de verwisselbare ophangstrips wissel je je spatscherm makkelijk om voor een andere met prachtige print. Veel klanten vinden het leuk om elk seizoen een ander spatscherm op te hangen. Intussen hang je de andere in de tuin of badkamer, waar je hem daarna makkelijk met ophangplaten of zijgriphouders kunt monteren. Die kunnen we namelijk meeleveren met je nieuwe spatscherm en zet je met de bijgeleverde instructies makkelijk vast. Neem gerust contact op voor meer informatie, ook over de zijgriphouders.”

Of je kiest voor permanente plakstrips met een oersterke hechting. Daarvoor geldt; vast is vast… Instructies voor het simpel vastplakken worden meegeleverd. Beide type ophangstrips hechten goed aan verschillende oppervlakken, zoals geschilderde of gestucte muren, tegels, metaal en plastics. Is je keukenmuur poreus, kies dan voor een ophangsysteem met schroeven.

Wat is een ophangplaat?

Ophangplaten worden gebruikt voor normale wanddecoratie en je kunt je spatscherm er ook goed mee ophangen, maar dan wel met twee ophangplaten. Twee omdat dat voor meer stabiliteit zorgt dan één. Net als met de ophangstrips worden er in dit geval geen boorgaten in de hoeken van je spatscherm gemaakt. Elke ophangplaat hang je met één schroef in je muur. Je spatscherm hangt ongeveer 5 mm naar voren. Om hem verticaal te hangen en je muur te beschermen krijg je er plastic noppen bij voor in de onderste hoeken. Afhankelijk van het formaat en het gewicht van je spatscherm/wanddecoratie leveren we het juiste formaat ophangplaten mee. Instructies voor het vastzetten en monteren worden meegeleverd. Let er wel op dat je je achterwand niet ‘optilt’ bij het schoonmaken, want dan haal je hem los.

“Met de ophangplaten is je spatscherm eenvoudig los te halen en om te wisselen voor een andere met weer een andere prachtige print. Veel klanten wisselen hun spatscherm met de seizoenen mee. De spatschermen kun je bij het omwisselen ook ophangen in de tuin, balkon of badkamer. Neem gerust contact op voor meer informatie.” 

 Bepaal aan de hand van onderstaand overzicht welk ophangsysteem het best bij jou past

Hoe wordt mijn spatscherm of inductiebeschermer verpakt voor vervoer?

De spatschermen worden stevig verpakt voor verzending. Het spatscherm zelf heeft een beschermfolie om krassen en andere beschadigingen te voorkomen. Daar omheen komt een noppendoek voor nog meer bescherming en de hoeken worden verstevigd met stootranden. Om geen loze lucht te vervoeren vouwt onze inpakmachine de doos precies om je spatscherm heen. Zo besparen we op nodeloze ritten. Beter voor het milieu! 

Wat gebeurt er nadat ik heb betaald?

Bij een bestelling in onze webshop ontvang je de factuur direct per mail nadat je hebt betaald. Voor spatschermen in een afwijkend formaat of met een eigen geüploade foto of met uitsneden voor stopcontacten hebben we altijd eerst mailcontact. Na je akkoord op ons voorstel ontvang je van ons de factuur met betaalgegevens. Zodra het totaalbedrag is betaald, gaat je spatscherm dezelfde dag in productie en wordt stevig verpakt voor verzending. Binnen 5 werkdagen wordt hij per koerier bij afgeleverd op het door jou aangegeven adres.

Bezorgen jullie de spatschermen en inductiebeschermers ook gratis in het buitenland?

In Nederland en België bezorgen we de spatschermen en inductiebeschermers gratis binnen 5 werkdagen door onze eigen koeriers of DHL. Ook leveren we gratis naar Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Finland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Ierland. De levertijd kan 1-2 dagen langer zijn, afhankelijk van de koeriersdienst waarmee wij samenwerken in het betreffende land. Staat jouw land hier niet tussen? Neem dan contact op voor een prijsopgave. Voor de lange achterwanden leveren we tegen meerprijs af in het buitenland.

Ontwerpen met uitsneden voor stopcontacten leveren we in NL en BE binnen 5-7 werkdagen en naar de andere landen tussen 7-9 werkdagen. Een spoedlevering is in sommige gevallen mogelijk tegen meerprijs.

Waar moet ik op letten tijdens het gebruik?

We adviseren je om altijd een paar centimeter ruimte tussen je hete pan en je spatscherm te houden om strepen te voorkomen. 

Hoe maak ik mijn spatscherm of inductiebeschermer schoon?

Onze spatschermen zijn eenvoudig schoon te maken met een gewone keukenreiniger en een zachte doek. Gebruik van bleek of schuurmiddelen als Cif en schuursponsjes raden we af.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Heb je een klacht? Mail ons binnen drie dagen na ontvangst met duidelijke foto’s en voldoende belichting naar info@kunstinjekeuken.nl of neem contact op via het contactformulier. Binnen 48 uur krijg je van ons een reactie. Afhankelijk van je klacht en opmerkingen bieden wij je een passende oplossing. Uiteraard krijg je garantie op de kwaliteit van het materiaal, de afdruk van de foto en onbeschadigde bezorging. Gaat daar iets mis dan willen wij dat binnen 3 dagen na de bezorging weten. Omdat we je product op maat maken kunnen we bij een verkeerd aan ons doorgegeven formaat, uitsnede of bij ontstane schade na aflevering geen spatschermen terugnemen. Uiteraard kunnen we wel een nieuwe voor je maken tegen gereduceerd tarief.

Hoe laat ik een review achter?

Lees de onafhankelijke reviews op Trustpilot. Ben je tevreden, laat dan ook een review achter op Google en/of Trustpilot of tag ons op Facebook of Instagram. We vinden het altijd leuk om een foto te ontvangen van het eindresultaat. Mail die naar info@kunstinjekeuken.nl, dan zetten we hem met plezier op onze website bij de reviews. Ben je niet tevreden, dan vinden wij dat heel spijtig. Laat ons weten wat je klacht is, zodat we een oplossing kunnen vinden. Uitstekende service, goede bereikbaarheid en de hoogste kwaliteit zijn voor ons heel belangrijk.