VEELGESTELDE VRAGEN

ZO PLAATS JE EEN BESTELLING BIJ KUNST IN JE KEUKEN

Bij Kunst in je keuken leveren we maatwerk. Je kunt daarom op verschillende manieren bestellen:

Je bestelling begint bij het uitzoeken van een mooie foto in de collectie of met het uploaden van een eigen foto. Vervolgens geef je je gewenste formaat aan en kiest een ophangsysteem dat het best bij jouw situatie past. Bij elke optie, zoals formaat, ophangsysteem, uitsparingen, etc vind je uitgebreide informatie.

✔︎ Bestel eenvoudig een standaard formaat in onze shop
✔︎ Bestel een ‘ander formaat’, tot op de millimeter precies in onze shop
✔︎ Upload je eigen foto

Nadat je op deze hebt besteld en betaald gaat je spatscherm of hele keukenachterwand dezelfde dag nog in productie en levert de koerier die vijf werkdagen later bij je af. In deze webshop kun je veilig en direct betalen met iDeal, Bancontact, CreditCard, VISA of PayPal.

“Onze spatschermen en keukenachterwanden produceren we in één van onze twee productiehuizen in Nederland. Zo kunnen we ze precies op maat maken en voldoen ze aan onze hoge kwaliteitseisen.”

Hieronder vind je alles over materialen, ophangsystemen, formaten, maatwerk, factuur, betaling, verpakking, levertijden, zelf monteren, schoonmaken, klachten, etc.

Tips over goed opmeten, uitsparingen voor stopcontacten, geschikte foto’s vinden, afbeelding over meerdere achterwanden etc. vind je in ons blog.

VAN WELK MATERIAAL WORDEN DE ACHTERWANDEN GEMAAKT?

De haarscherpe foto’s drukken we op 3 mm dik aluminium met een matte uitstraling. Door de hitte- en vlekbestendigheid, in combinatie met een super glad oppervlak, is ons materiaal uitermate geschikt achter ieder fornuis. Ons aluminium is een hoogwaardig stevig combinatiemateriaal van twee lagen aluminium met een witte toplaag aan de voor- en achterkant en een zwarte kern, dat goed bestand is tegen de hitte van je gaspitten of inductiekookplaat. Je afbeelding drukken we met hittebestendige inkt aan de voorzijde op de witte toplaag. Door het gladde oppervlak komen de kleuren zeer goed tot hun recht! En doordat de achterwanden een matte uitstraling hebben zie je geen weerspiegelingen in je spatscherm. Zo kun je vanuit elke hoek en lichtinval genieten van je afbeelding. Liever glans? Dan brengen we zonder extra kosten een transparante zijdeglans coating aan om weerspiegeling zoveel mogelijk te voorkomen.

Lange keuken achterwanden breder dan 120 cm leveren we altijd met een extra matte of glanzende beschermcoating naar keuze. Heb je uitsparingen nodig voor stopcontacten of bovenkasten, dan geef je dat aangeven tijdens je bestelling, zodat we die meenemen tijdens de productie. Uiteraard nemen we contact met je op om de exacte lokatie(s) te bepalen. Een afbeelding laten doorlopen over meerdere muren kan ook. Neem daarvoor contact met ons op.

Ook inductie beschermers leveren we met een glanzende of matte beschermcoating naar keuze. Door ons stevige aluminium krullen ze niet om in de hoeken. En de vier beschermnoppen voorkomen krassen op je kookplaat. Tijdens het koken zet je je inductiebeschermer eenvoudig tegen je achterwand tegen kookspetters, waarna je hem makkelijk kunt schoonmaken. Is je inductie kookplaat afgekoeld dan leg je je inductiebeschermer er eenvoudig weer op. Meer informatie lees je verderop in deze FAQ en in dit blog.

Overzicht van het materiaal met en zonder coating

“Leuk weetje… onze panelen zijn door de hoge vocht- en weersbestendigheid én UV block ook heel geschikt voor in tuin, balkon of badkamer.” 

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR EEN AFWIJKEND FORMAAT?

Keukenachterwanden kunnen we tot op de millimeter op maat maken. Het formaat bepaalt de prijs. Selecteer tijdens je bestelling bij formaten ‘Ander formaat’ en vul die in en meteen wordt de prijs getoond. De genoemde prijzen zijn altijd inclusief btw, GRATIS ophangsysteem en GRATIS koerierslevering. Er komen dus geen verborgen kosten bij. Uitsparingen voor stopcontacten of bovenkastjes kunnen we meenemen tijdens de productie voor €36 incl btw per uitsparing. Hoe meer uitsparingen hoe lager het bedrag per uitsparing.

LEVEREN JULLIE OOK HELE KEUKEN ACHTERWANDEN?

Wil je een keukenachterwand langs je hele aanrechtblad of zelfs de hoek om met een doorlopende foto? Dat kan allemaal!

Uitsneden voor stopcontacten, lichtknoppen of bovenkastjes kunnen we meenemen tijdens het productieproces tegen een meerprijs van €36 incl btw per uitsparing. Bij meer uitsparingen wordt de prijs relatief steeds iets lager.

Meer informatie over goed opmeten lees je in dit blog. Daar vind je ook een instructiefilmpje en schetsen waarin je eenvoudig de precieze afmetingen van je keukenachterwand kunt invullen plus de exacte plek voor uitsneden van je stopcontacten.

Uiteraard krijg je bij de bezorging montage-instructies meegeleverd. Monteren is daarna een eitje. Ben je een beetje handig, dan kun je zelf ook een gat boren voor je stopcontacten of hoeken uitzagen. Bekijk daarvoor hier de instructiefilmpjes.

Op achterwanden achter het gehele aanrechtblad brengen we altijd een extra beschermcoating aan met een matte of glanzende uitstraling naar keuze. De meeste mensen kiezen voor de lange achterwanden voor de glans coating. De kleuren worden daarmee dieper en helderder. Door de zijdeglans coating zie je er weinig tot geen weerspiegeling in.

Heb je vragen of hulp nodig? Aarzel niet en neem contact met ons op via de contactpagina.

KAN IK EEN EIGEN FOTO AANLEVEREN?

Het is mogelijk om zelf een foto aan te leveren. En zonder extra kosten. Hoe leuk is dat! Wij kijken altijd mee of die aan de voorwaarden voldoet voor een pixel perfecte afdruk. Is dit niet het geval, dan informeren we je uiteraard over de punten waar je op moet letten: dat kan variëren van te weinig pixels, afwijkende kleuren, niet passend formaat etc.

We zullen nooit een ongeschikte foto afdrukken, dus heb je besteld en is je foto niet geschikt dan nemen we altijd contact met je op.

Uiteraard voldoen de foto’s in onze webshop aan onze kwaliteitseisen voor een pixel perfecte afdruk.

WELKE MONTAGE MOGELIJKHEDEN ZIJN ER?

Bij een spatscherm (tot 120 cm breed) kun je kiezen tussen meerdere manieren ophangsystemen, t.w. met afstandhouders of plakstrips. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende ophangsystemen en welke het best geschikt is voor in jouw keuken.

Overzicht van de verschillende ophangsystemen

Wat zijn afstandhouders?

Deze zijn alleen te bestellen bij de kleinere spatschermen achter fornuis of kraan. In elke hoek in je spatscherm wordt een boorgat gemaakt met een diameter van 8 mm. Met de vier meegeleverde afstandhouders hangt je spatscherm 2 cm naar voren en ‘zwevend’ aan je muur, wat een chique uitstraling geeft. Je kunt kiezen tussen verchroomde of zwarte afstandhouders met een diameter van 13 mm. Met de bijgeleverde schroeven en pluggen zet je ze vast in de muur. Zo creëer je een vrije ruimte van 19 mm tussen de achterkant van je spatscherm en de keukenmuur. Prachtig achter fornuizen of kranen met een opstaande achterrand. Omdat elke afstandhouder op 1,5 cm van de randen is geplaatst kun je je spatscherm helemaal tot op je gasfornuis of aanrechtblad laten aansluiten.

“Met de afstandhouders is je spatscherm eenvoudig los te maken en om te wisselen voor een andere met prachtige print. Veel klanten vinden het leuk om elk seizoen een ander spatscherm te plaatsen.”

Schroef de dopjes van de afstandhouders los en zet ze na het plaatsen van je nieuwe spatscherm eenvoudig weer vast. Onze materialen zijn ook geschikt voor in de tuin of badkamer. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Wat zijn plakstrips?

Wil je liever niet boren, kies dan voor onze oerstevige plakstrips waarmee je je spatscherm eenvoudig aan de muur hangt zonder gebruik te maken van schroeven. We maken dan ook geen boorgaten in de hoeken van je spatscherm. Met de plakstrips met klittenband, plak je je spatscherm oerstevig aan je muur en kun je die later makkelijk weer los halen.

“Met de afstandhouders en met de plakstrips met klittenband wissel je je spatscherm makkelijk om voor een andere met prachtige print. Veel klanten vinden het leuk om elk seizoen een ander spatscherm op te hangen. Intussen hang je de andere in de tuin of badkamer. Neem gerust contact op voor meer informatie over ophangsystemen voor buiten of in de badkamer”

Bij hele keukenachterwanden (groter dan 120 cm breed) leveren we altijd voldoende permanente plakstrips mee. Wil je liever verwisselbare plakstrips? Geef dat dan aan bij je bestelling bij de Bestelnotities.

In dit blog vind je een leuk filmpje over opmeten en monteren met plakstrips.

HOE WORDEN DE ACHTERWANDEN VERVOERD?

De spatschermen en keuken achterwanden worden stevig verpakt voor verzending. We wikkelen ze in een noppendoek ter bescherming en de hoeken worden extra verstevigd met stootranden. Daaromheen komt een dubbele laag karton met een aantal sjorbanden. Afhankelijk van het formaat levert onze eigen koerier de bestelling bij je af of we besteden de levering uit aan DHL.

Om geen loze lucht te vervoeren vouwt onze inpakmachine de kartonnen dozen precies om je paneel heen. Zo besparen we op nodeloze ritten. Beter voor het milieu! 

WAT GEBEURT ER NADAT IK HEB BESTELD?

Heb je besteld in onze webshop, dan ontvang je direct na betaling de factuur per mail. Je bestelling zetten we meteen in productie en wordt 5 werkdagen later per koerier bij je afgeleverd. De dag voor levering ontvang je de Track&Trace code en kun je de zending volgen.

Voor bestellingen met een eigen foto en/of uitsparingen voor stopcontacten nemen we altijd contact met je op voordat we die in productie zetten.

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

In Nederland en België bezorgen we de spatschermen en inductiebeschermers gratis binnen 5 werkdagen door onze eigen koeriers of DHL. In sommige andere EU landen leveren we ook gratis. De levertijd kan 1-2 dagen langer zijn, afhankelijk van de koeriersdienst waarmee wij samenwerken in het betreffende land. Neem voor verzendingen buiten NL en BE contact met ons op.

Ontwerpen met uitsneden voor stopcontacten leveren we in NL en BE binnen 5-7 werkdagen en naar andere landen tussen 7-14 werkdagen. Een spoedlevering is in sommige gevallen mogelijk tegen meerprijs.

ZIJN ER PRAKTISCHE TIPS VOOR GEBRUIK?

We adviseren je om altijd een paar millimeter ruimte te houden tussen je hete pan en je achterwand om strepen te voorkomen. 
Onze keuken achterwanden zijn makkelijk schoon te maken met een gewone keukenreiniger of afwasmiddel en een zachte doek.

Gebruik van bleek of schuurmiddelen als Cif en schuursponsjes raden we af.

WAAR KAN IK TERECHT BIJ KLACHTEN?

Heb je een klacht? Mail ons die binnen drie dagen na ontvangst van je achterwand met duidelijke foto’s met voldoende belichting. Dat kan naar info@testkijk.nl. Binnen 48 uur krijg je van ons een reactie. Afhankelijk van je klacht en opmerkingen bieden wij je een passende oplossing. Uiteraard krijg je garantie op de kwaliteit van onze materialen, de afdruk van de foto en onbeschadigde bezorging. Is hierin iets mis gegaan dan willen wij dat binnen 3 dagen na aflevering weten.

Omdat we je product op maat maken kunnen we bij een verkeerd aan ons doorgegeven formaat of uitsnede, of bij ontstane schade na aflevering helaas geen spatschermen of achterwanden terugnemen. Uiteraard kunnen we wel een nieuwe voor je maken tegen gereduceerd tarief. 

Meer informatie vind je in onze Algemene Voorwaarden.

“Twijfel je of je de afmetingen wel goed hebt opgemeten, neem dan voordat je je bestelling plaatst contact met ons op voor persoonlijke hulp op afstand.”

WAAR KAN IK EEN REVIEW ACHTERLATEN?

Lees de reviews van onze klanten op Trustpilot. Ben je tevreden, laat dan ook een review achter op Trustpilot of Google. Wij kunnen het ook altijd erg waarderen als je ons tagt op Facebook of Instagram. Daarnaast zijn we dol op foto’s van het eindresultaat! 🙂 Die kun je mailen naar info@testkijk.nl, en zetten we met plezier op onze website bij de reviews.

Ben je niet tevreden, dan vinden wij dat heel vervelend. Laat ons weten wat je klacht is, zodat we een oplossing kunnen vinden.

Uitstekende service, goede bereikbaarheid en de hoogste kwaliteit zijn voor ons heel belangrijk.