Praktische inductiebeschermers en afdekplaten

Van ons blog

Een inductie beschermer houdt je inductiekookplaat netjes

Niets is zo vervelend als vlekken, vuil en krassen op je kookplaat. Een inductiebeschermer beschermt niet alleen je kookplaat, maar verbergt bestaande krassen en geeft je keuken meteen meer persoonlijkheid.

Je kunt een design kiezen uit onze collectie die past bij jouw smaak, of upload zelf een eigen foto. Hoe leuk is dat!

Wij controleren altijd of je foto geschikt is voor een pixel perfecte afdruk. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat we een ongeschikte foto op je inductie beschermer drukken.

Onze inductiebeschermers maken we van hoogwaardige materialen, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn en lang meegaan. Het door jouw gekozen design drukken we machinaal in ons productiehuis in Nederland, zo voldoet die altijd aan de kwaliteitseisen die wij stellen.

 

Twee verschillende soorten inductie beschermers

Bij Kunst in je keuken maken we inductiebeschermers in twee uitvoeringen: de onbuigbare van aluminium en de flexibele van Vinyl. Hieronder leggen we de verschillen uit, zodat je goed kunt bepalen welke variant het best past op jouw kookplaat.

inductie_beschermer_perzisch_mozaiek

De onbuigbare inductie beschermer van aluminium

De harde onbuigbare inductiebeschermer maken we van hetzelfde materiaal als onze keukenspatschermen, 3 mm dik aluminium. Waarop we de afbeelding in museumkwaliteit afdrukken. Daar brengen we een extra matte of zijdeglans coating aan naar keuze.

Deze onbuigbare variant inductiebeschermer leveren we met zes beschermnoppen, zodat je inductiekookplaat goed is beschermd tegen krassen.

Sommige kookplaten piepen wanneer ze worden afgedekt. Omdat de beschermnoppen 3 millimeter hoog zijn, blijft je inductiebeschermer altijd iets boven je kookplaat hangen en maakt zo nooit contact. Nul kans op piepen…

Nog een voordeel van een inductie beschermer

Bijkomend voordeel van de aluminium inductiebeschermer is dat je die tijdens het koken rechtop tegen de muur kunt zetten achter je fornuis, zodat die je keukenmuur beschermt tegen kookspetters. Door de beschermnoppen zullen de hoeken je muur niet raken en dus ook niet beschadigen. En na het koken was je hem eenvoudig af onder de kraan. Of je neemt hem af met keukenreiniger en een zachte schoonmaakdoek.

inductiebeschermer-flex-splash-kunstinjekeuken

De flexibele inductie beschermer van Vinyl

Ook op de flexibele variant komen de kleuren prachtig tot hun recht. Dat materiaal is 1 mm dik met een antraciet onderkant en hij is magnetisch, waardoor die netjes recht op je inductie kookplaat blijft liggen. Tijdens het koken leg je hem opzij of plak je hem tegen je rvs-koelkast. 

Voordelen van de Vinyl variant zijn de prijs en hij is magnetisch, waardoor je hem tijdens het koken makkelijk tegen je koelkast plakt.

Tips!

Heb je een opstaande rand in het midden van je inductiekookplaat? Daar hebben wij een oplossing voor. Neem contact met ons op voor een aangepaste inductiebeschermer.

Houd er rekening mee, dat welke beschermer je ook koopt, je deze nooit op een hete inductiekookplaat teruglegt.

Voor Anita maakten we deze prachtige afdekplaat voor op de glazen kap van haar gasfornuis.

“Ik vind hem prachtig! En als ik sta te koken zet ik hem rechtop tegen de achterwand, dan kan ik er goed naar kijken!” – Anita

fornuis-met-inductiebeschermer-met-leeuw