Wat is een geschikte foto voor je keuken spatscherm

Van ons blog

Vind een geschikte foto voor je keuken spatscherm

Dat is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen weten waar je moet zoeken en waarnaar je zoekt. Wanneer je precies weet wat je nodig hebt, wordt het echt eenvoudig om jouw favoriete afbeelding, in pixelperfecte museumkwaliteit, te bestellen op Kunst in je Keuken!

Om een foto scherp af te kunnen drukken heeft die voldoende pixels nodig, anders wordt hij wazig en dat ga je zien. Dat willen we natuurlijk niet.
In dit blog lees je aan welke voorwaarden je foto moet voldoen voor een pixel perfecte afdruk. Maar eerst kort wat uitleg over welke foto’s niet voldoen, dan hoef je daar al niet meer naar te zoeken…

Dit zijn ongeschikte foto’s voor je keuken spatscherm

Met een screenshot of een foto die je hebt opgeslagen vanaf een andere website kom je er helaas niet. En foto’s die je via Whatsapp of Messenger hebt ontvangen zijn helaas ook niet geschikt.
Al deze foto’s zijn namelijk automatisch verkleind om snel digitaal te kunnen tonen, maar ze hebben te weinig pixels voor een perfecte afdruk.

Hier vind je prachtige foto’s voor je keuken spatscherm

Je kunt op drie manieren geschikte foto’s vinden:
☞︎ Een foto uit onze collectie – die voldoen uiteraard aan alle voorwaarden voor een pixel perfecte afdruk,
☞︎ Een mooie eigen foto die je hier kunt uploaden – liefst 1MB of groter (zie uitleg over resolutie hieronder),
☞︎ Een mooie stockfoto – onderaan dit blog vind je linkjes naar gerenommeerde stockphotosites.

geschikte_foto_voor_je_keuken_spatscherm_wandpaneel_met_specerijen

Houd bij het uitzoeken, van een geschikte foto voor je keuken spatscherm, rekening met de juiste verhouding: afzuigkappen hangen vaak op 60-65 cm boven het aanrecht. Dat is dus ook meteen de maximale hoogte van je spatscherm.

De meeste fornuizen zijn 60 tot120 cm breed. Je kunt ervoor kiezen om je spatscherm uit te lijnen met je fornuis, maar breder kan ook; langs het hele aanrechtblad bijvoorbeeld.

Verhoudingen van een geschikte foto

Een spatscherm wordt dus bijna altijd breder dan dat hij hoog is. Of vierkant. Houd hier rekening mee tijdens je zoektocht naar een geschikte foto voor je keuken spatscherm. Een foto met een andere verhouding kunnen we wel voor je bijsnijden, maar uitsluitend als de afbeelding niet tot aan de randen in takt hoeft te blijven. Houd er daarnaast rekening mee dat je een foto met hoge resolutie nodig hebt en dat die voldoende pixels heeft om te vergroten tot het formaat van je spatscherm. Hoge resolutie betekent dat je foto minimaal 1MB groot moet zijn, afhankelijk van het formaat spatscherm dat je nodig hebt én van de afbeelding.

Kom je er niet uit, upload je foto en stel je vraag bij de opmerkingen.

“Wij leveren altijd kwaliteit en kunnen alleen mooie spatschermen en achterwanden maken als foto’s voldoen aan de voorwaarden voor een pixel perfecte afdruk. Daarom kijken wij foto’s altijd na voordat we ze afdrukken. Voldoet je foto niet, dan nemen we contact met je op. We drukken dus nooit een ongeschikte foto” -Leila-

Vind geschikte foto’s op stockphotosites

Gelukkig bestaan er genoeg stockphotosites waar je de prachtigste foto’s kunt vinden en gratis, of tegen betaling van een paar euro, kunt downloaden in groot formaat. Dit zijn de bekendste:
☞︎ Pixabay
☞︎ Pexels
☞︎ iStock
☞︎ Unsplash (Engels)
☞︎ Shutterstock
☞︎ Adobe Stock
Voor de laatste twee kun je een gratis proefabonnement afsluiten. Alleen niet vergeten op tijd weer op te zeggen…

kunstinjekeuken_stockphoto_kruiden_geschikte_foto_keukenspatscherm

Als je een mooie foto hebt gevonden upload die en wij zetten wij hem met plezier op je spatscherm of inductiebeschermer. Kom je er niet helemaal uit dan kun je ons altijd mailen.

In DIT BLOG  vind je instructies voor het goed opmeten van het exacte formaat van je spatscherm of keukenachterwand.

KIJK op de socials