Een hittebestendig spatscherm

Van ons blog

Waarom een hittebestendig spatscherm?

Een willekeurig keuken spatscherm is niet altijd hittebestendig en van hoge kwaliteit. Dat is eigenlijk best raar. Want wanneer je een keuken spatscherm of een hele keukenachterwand bestelt, wil je natuurlijk weten of je die veilig achter je gasfornuis of inductiekookplaat kunt plaatsen. Het is uiteraard de bedoeling dat jouw mooie achterwand geen brandschade veroorzaakt.

Hittebestendig materiaal

Bij Kunst in je Keuken maken we onze spatschermen van hoogwaardig aluminium, met een hittebestendigheid van tegen de 100 graden Celsius. In combinatie met onze vlek- en hittebestendige watervaste inkt is ons materiaal uitermate geschikt voor achter ieder gasfornuis en inductiekookplaat. En het is makkelijk schoon te maken met keukenreiniger of afwasmiddel en een zachte doek.

aluminium-wandpaneel-op maat-kijk

Hittebestendig Aluminium

Het 3 mm dik aluminium is een hoogwaardig stevig combinatiemateriaal, van twee lagen aluminium met een witte toplaag aan de voor- en achterzijde, en een zwarte harde kern.

Op het hoogwaardig lichte materiaal, met super glad oppervlak, drukken we jouw favoriete afbeelding met hittebestendige inkt. Je afbeelding komt daarmee in heldere diepe kleuren op je spatscherm, voor een prachtige uitstraling in museumkwaliteit.

Uitstraling hittebestendig spatscherm

Voor je keuken spatscherm of hele achterwand kun je kiezen voor een matte of zijdeglans uitstraling.
Onze ervaring is dat klanten, bij de kleinere spatschermen achter fornuis of kraan, vaker kiezen voor mat. En voor de bredere keuken achterwanden, achter het gehele aanrechtblad, voor zijdeglans.

Hittebestendige spatscherm Mat of Glans?

Kies je voor een matte uitstraling? Dan is er geen enkele weerspiegeling in je spatscherm en geniet je volop van je afbeelding, vanuit elke hoek en lichtinval.

Liever glans? Dan leveren we je achterwand niet in hoogglans, maar met een zijdeglans coating, om weerkaatsing van licht en spiegeling van de rest van je keuken in je spatscherm zoveel mogelijk te beperken. Je favoriete afbeelding komt zo dus altijd maximaal tot zijn recht.

Dit is een van de redenen waarom we de achterwanden niet van glas maken. Dat vinden wij zonde van jouw, zorgvuldig, uitgekozen afbeelding.

Stopcontacten

Uitsparingen voor stopcontacten kunnen we meenemen tijdens de productie.
Ook is het mogelijk om een achterwand te bestellen met een afbeelding, die mooi doorloopt over meerdere panelen, de hoek om.

Bestel je een achterwand met uitsparingen dan nemen we snel contact met je op voor overleg.

Keuken_achterwand_Amsterdam

Bestelproces hittebestendig spatscherm

De bestelling van je hittebestendige keuken spatscherm begint met het uitzoeken van een mooie afbeelding. Je kunt kiezen voor een design uit onze collectie of je kunt een mooie eigen foto uploaden.
Daarna loop je eenvoudig het hele bestelproces door en gaan wij aan de slag met jouw persoonlijke, op maat gemaakte, achterwand.

TIP: Mooie foto’s die voldoen aan de voorwaarden voor een pixel perfecte afdruk op je hitte bestendige spatscherm kun je ook vinden op stockphotosites. Meer daarover lees je in dit blog.

Wist je dat …

“We niet alleen hittebestendige spatschermen maken, maar ook prachtige inductie beschermers? Je kunt kiezen tussen hetzelfde stevige hittebestendige materiaal, of een flexibele dunnere variant.”

De stevige krullen door het stevige aluminium niet om in de hoeken.
Geef bij je bestelling aan dat het om een inductiebeschermer gaat en we leveren die met een set beschermnoppen, daarmee voorkom je krassen op je kookplaat.

inductiebeschermer_met_lepels_op_leisteen

Inductiebeschermer

Zet je tijdens het koken eenvoudig tegen je achterwand, om kookspetters van je keukenmuur te houden.
Na het koken kun je het makkelijk schoonmaken, met een keukendoekje en keukenreiniger.

Is je inductiekookplaat afgekoeld?
Dan leg je je inductiebeschermer er eenvoudig weer op. Ook de inductie beschermers komen met een matte of zijdeglans uitstraling naar keuze.

Meer informatie over de stevige en de flexibele inductiebeschermers en hoe je die kunt bestellen, lees je hier.

Inspiratie voor jouw hittebestendige spatscherm

Bekijk bij reviews foto’s van klanten die je zijn voorgegaan. Zo krijg je een goed beeld van onze achterwanden.

Liever meteen een hittebestendig spatscherm bestellen? Ga dan direct naar onze collectie en kies uit onze haarscherpe afbeeldingen, in museumkwaliteit.

Ook voor jou een hittebestendig spatscherm

Je ziet het; al ben je nog zo’n chaotische kok, met rondvliegende klodders pastasaus, en aangebrande kipfilets… Op een keuken achterwand van Kunst in je Keuken kun je rekenen! Wij maken je spatscherm niet alleen hittebestendig, maar ook vet- en vochtbestendig. En van pixel perfecte museumkwaliteit.

Daarom kies je dus voor de kwaliteit van Kunst in je Keuken!