Kunst in je keuken: het mooiste spatscherm kies je zelf.

Van ons blog

Een spatscherm als keuken achterwand. 7x voordeel op een rij.

Het woord spatscherm is misschien niet zo spetterend, maar het is echt een mooi en praktisch product. Bovendien is het helemaal van nu! Want wie wil er nou vieze vetvlekken op zijn keuken achterwand? Ze verpesten je mooie muur en laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon niet zo fris. Omdat je de keukenachterwand niet schoon krijgt zoals je zou willen.

Dit is precies de reden dat ik ooit dit bedrijf ben begonnen. Ik zocht zelf een oplossing voor mijn keuken. In het bijzonder een aantrekkelijke oplossing. Want niemand wil een lelijke achterwand in zijn keuken plaatsen. Toen ik ontdekte hoe enthousiast iedereen op mijn idee en ontwerp reageerde, besloot ik er mijn werk van te maken. Daarom wordt koken vanaf nu koken en kunst kijken. De kunst die jij zelf uitkiest. Hoe beeldig is dat!

Om jou te inspireren om ook een mooi scherm te kiezen voor je keuken, zette ik alvast de voordelen van een spatscherm op een rij. Lees mee en kies je kunst.

Spatscherm keuken_Banksy_met_stopcontact

1 Een spatscherm is een kunstwerk in je keuken

Echt waar, iets anders kan ik er niet van maken. Want de spatschermen die ik lever, kun je helemaal personaliseren tot het perfecte kunststuk! Ga bijvoorbeeld voor een prachtig patroon, een kunstwerk uit het Rijksmuseum, je lievelingstekst, een beeld van onze favoriete fotograaf of een foto uit je eigen collectie waar je trots op bent. Dit en nog veel meer, is allemaal mogelijk bij Kunst in je Keuken.

We zorgen dat jouw beeld superscherp op het aluminium spatscherm wordt gedrukt. Daarna kies je tussen een matte of zijdeglans afwerking. Waarom geen hoogglans? Dat is simpel: De foto wordt verstoord door teveel glans. En dat is helemaal niet mooi, leert de ervaring. Vind ik zonde! Moet je niet willen.

2 Een spatscherm is bestendig tegen hoge temperaturen

En dat is natuurlijk wel zo handig. Echter dit blijkt niet altijd zo te zijn, maar wat heb je nou aan een spatscherm dat niet tegen hitte kan? Wie flink aan het kokkerellen is, heeft wel wat anders aan zijn of haar hoofd. (Of je staat ondertussen te kletsen met een glaasje wijn erbij. Ook dan wil je niet aan je achterwand hoeven denken.) Anyway, jouw keuken achterwand hangt goed en daar kan niks meer mis mee gaan.

3 De print op het spatscherm wordt niet lelijk

Want stel je voor dat je mooie foto vervaagt of uitveegt! Een spatscherm moet stevig en sterk zijn. En vooral MOOI! Dus zorg ik ervoor dat de print tegen vlekken kan. Je weet tenslotte zeker dat die komen. Bij de eerste de beste gehaktbal, zie je de spetters al vliegen. Maar daar hoef jij je dan niet meer druk om te maken. Daarnaast kan de achterwand óók goed tegen hitte en vocht. Kortom, jouw kunstwerkje kan niks gebeuren! En dat is fijn om te weten. Kook er lekker op los, zonder zorgen!

spatscherm bon apetit

4 Het is heel makkelijk om je spatscherm schoon te maken

Het schoonmaken is het minst leuke klusje in de keuken. (Althans, dat vinden de meeste mensen). Daarom is een spatscherm een ontzettende uitkomst. Waarom? Je veegt het zó schoon.

  • Het heeft geen naden of voegen
  • Het is glad, niet poreus materiaal
  • De print vervaagt niet en loopt niet uit

Hoe maak je het dan schoon? Gebruik een natte zachte doek (geen schuurspons!) en een normale keukenreiniger zonder schuurmiddel, of afwasmiddel. Vegen maar en klaar!

Kleine hack: je kunt ook autoshampoo gebruiken. Dit koop je bij de drogist of discounter bij jou om de hoek.

5 De keuze voor een spatscherm is budgetvriendelijk

Een spatscherm is niet duur vergeleken bij andere keuken achterwanden. Ten eerste hoef je niet te breken; je monteert hem direct op je achtermuur, je huidige rvs plaat of op je tegels. Ten tweede hoef je geen tegelzetter of andere professional te bellen voor installatie. Want je monteert je spatscherm gemakkelijk zelf. Ten derde hoef je niet nog naar de bouwmarkt in de buurt voor de aanschaf van allerlei materialen. Het product wordt compleet geleverd, dus je bent helemaal klaar bij aanschaf van het product. Ook dat scheelt tijd en geld. Win-win-win-win….

6 Nee! Je hoeft niet te boren om je spatscherm op te hangen. Hoera!

Veel van mijn klanten zijn heel blij om dit te horen. Want wie wil er nou boren in een vers gestuukte en strak geschilderde muur? Vreselijk om daar de boor in te zetten. Ik zie de scheuren al lopen! Maar gelukkig is dat dus helemaal niet nodig! Want je monteert je spatscherm simpel óp je bestaande achterwand. Geen gedoe, het is zo klaar.

Ter illustratie: Jouw bestaande muur met tegels, verf of een bestaand spatscherm hoef je niet aan te passen. Het spatscherm van kunst in je keuken kun je er zo tegenaan monteren. Zo simpel geef je je keuken dus een upgrade.  Waar wacht je nog op?

Spatscherm met_groene_hexagons

7 Tot op de millimeter nauwkeurig. Jouw spatscherm past perfect!

Wil je een spatscherm dat precies past tussen het aanrecht en de bovenkastjes? Geen punt! Heb je stopcontacten waar een uitsnede voor moet komen? Dat kan prima! Gaat jouw scherm een hoekje om? Wij buigen met je mee. Want behalve de standaard formaten, zijn eigenlijk alle formaten en figuren mogelijk. Jij meet, wij maken, jij hangt op. Klaar! Fijn dat het soms zo simpel is in het leven. (Bovendien help ik je met het opmeten van de maten. Lees hier de tutorial)

Kortom, een mooi spatscherm is er voor iedereen. Neem daarom eens een kijkje in onze mooie collectie. Wellicht zit er een mooi ontwerp voor je bij. Wil je liever zelf een beeld aanleveren? Bijvoorbeeld van een prachtige vakantiefoto of een adembenemend stockbeeld, dan kan dat ook. We controleren altijd of het beeld geschikt is om af te drukken. Anders zit jij met een wazig spatscherm. En dat zou zonde zijn.