Hittebestendig spatscherm

Van ons blog

WAAROM EEN HITTEBESTENDIG SPATSCHERM ?

Ben je gecharmeerd van de designs in onze collectie of heb je een eigen mooie foto voor op je spatplaat, maar  wist je dat we ook een hittebestendig spatscherm afleveren wanneer je bestelt

Wij gaan uit van drie type fornuizen:

• Inductie kookplaat.
• Fornuis op gas op meer dan 10 cm van de achterwand. 
• Fornuis op gas op 2 tot 10 cm van je achterwand.

De spatschermen van hoogwaardig aluminium zijn hittebestendig tot 90 graden celsius. Aluminium is daarmee geschikt achter elk fornuis. Het is prachtig materiaal waarop de foto’s heel mooi worden weergegeven.

“Op achterwanden langs de hele breedte van het aanrechtblad brengen we altijd een extra beschermcoating aan. Je kunt daarbij kiezen tussen een mat of glanzende uitstraling. Inductiebeschermers maken we ook van aluminium met een beschermcoating naar keuze. In plaats van een ophangsysteem kun je kiezen voor beschermnoppen. Die zorgen ervoor dat je inductiekookplaat beschermt tegen krassen.”

Inductie kookplaten verspreiden relatief weinig stralingswarmte. Voor die fornuizen is schitterend acrylglas ook geschikt. Acrylglas is warmtebestendig tot 70 graden celsius. Voor fornuizen op gas is acrylglas alleen geschikt als deze op minimaal 10 cm afstand is geplaatst, waardoor het spatscherm geen directe stralingswarmte absorbeert van de gaspitten.

Bekijk het filmpje op onze homepage waarop een acrylglazen spatscherm is geplaatst op 10 cm van het fornuis. Bij beide materialen raden we je aan direct contact tussen tussen hete pannen en je spatscherm te vermijden om strepen te voorkomen.

hittebestendig spatscherm foto1
Hoogwaardig aluminium (3 mm)

☞︎ Matte uitstraling
☞︎ Geen weerspiegeling in je spatscherm
☞︎ Grotere hittebestendigheid
☞︎ Warmtebestendige print aan voorzijde

hittebestendig-spatscherm-02
Schitterend acrylglas (5 mm)

☞︎ Glanzende uitstraling
☞︎ Print aan achterzijde
☞︎ Sprekende kleuren
☞︎ Weerspiegeling in je spatscherm
☞︎ Lagere hittebestendigheid

Via deze links vind je meer beknopte informatie over:
Materialen
Ophangsystemen
Keuze hulp voor ophangsystemen

Twijfel je welk materiaal het best past, neem gerust contact met ons op.

“Wist je dat het ook mogelijk is om een eigen foto op je spatwand te laten drukken. Een geschikte foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen voor een pixel perfecte afdruk. Lees meer over het vinden van een geschikt eigen foto voor op je spatscherm of wanddecoratie.”

 

x Leila