Een hittebestendig spatscherm

Van ons blog

Hittebestendig aluminium spatscherm

Een keuken spatscherm is niet automatisch hittebestendig en van hoge kwaliteit.
Dat is eigenlijk best raar. Want wanneer je een keuken spatscherm of een hele keukenachterwand bestelt, wil je natuurlijk weten of je die veilig achter je gasfornuis of inductiekookplaat kunt plaatsen.
Het is uiteraard de bedoeling dat jouw mooie achterwand ook mooi blijft nadat je deze hebt aangeschaft.

Materiaal

Bij Kunst in je Keuken maken we onze spatschermen van hoogwaardig aluminium, met een hittebestendigheid van rond de 100 graden Celsius.
In combinatie met onze vlek- en hittebestendige watervaste inkt is ons materiaal uitermate geschikt achter gasfornuis en inductiekookplaat. En het is makkelijk schoon te maken met keukenreiniger of afwasmiddel en een zachte doek.

aluminium-wandpaneel-op maat-kijk

Aluminium

Het 3 mm dik aluminium is een hoogwaardig stevig combinatiemateriaal, van twee lagen aluminium met een witte toplaag aan de voor- en achterzijde, en een zwarte harde kern.
Op het hoogwaardig lichte materiaal, met super glad oppervlak, drukken we jouw favoriete afbeelding met hittebestendige inkt. Je afbeelding komt daarmee in heldere diepe kleuren op je spatscherm, voor een prachtige uitstraling in museumkwaliteit.

Hittebestendige achterwand Mat of Glans?

Voor je keuken spatscherm of hele achterwand kun je kiezen voor een matte of zijdeglans uitstraling.
Onze ervaring is dat klanten, bij de kleinere spatschermen achter fornuis of kraan, vaker kiezen voor mat. En voor de bredere keuken achterwanden, achter het gehele aanrechtblad, voor zijdeglans.

Kies je voor een matte uitstraling? Dan is er geen enkele weerspiegeling in je spatscherm en geniet je volop van je afbeelding, vanuit elke hoek en lichtinval.

Liever glans? Dan leveren we je achterwand niet in hoogglans, maar met een zijdeglans coating, om weerkaatsing van licht en spiegeling van de rest van je keuken in je spatscherm zoveel mogelijk te beperken. Je favoriete afbeelding komt zo dus altijd maximaal tot zijn recht.

Dit is een van de redenen waarom we de achterwanden niet van glas maken. Dat vinden wij zonde van jouw, zorgvuldig, uitgekozen afbeelding.

Stopcontacten

Uitsparingen voor stopcontacten kunnen we meenemen tijdens de productie.
Ook is het mogelijk om een achterwand te bestellen met een afbeelding, die mooi doorloopt over meerdere panelen, de hoek om.

Keuken_achterwand_Amsterdam

Bestelproces hittebestendig spatscherm

De bestelling van je hittebestendige keuken spatscherm begint met het uitzoeken van een mooie afbeelding. Je kunt kiezen voor een design uit onze collectie of je kunt een mooie eigen foto uploaden.
Daarna loop je eenvoudig het hele bestelproces door en gaan wij aan de slag met jouw persoonlijke, op maat gemaakte, achterwand.

TIP: Voor mooie foto’s kun je ook een kijkje nemen op stockphotosites; daar vind je foto’s van hoge kwaliteit.

Voor meer informatie over geschikte foto’s, voor onze hittebestendige spatschermen, kun je onze blog lezen:  Geschikte foto voor een keuken spatscherm.  Hier vind je alle informatie voor het aanleveren van de juiste foto voor jouw achterwand.

Wist je dat …

“… we niet alleen hittebestendige spatschermen, maar van hetzelfde hittebestendige materiaal ook prachtige inductie beschermers maken?”

Door ons stevige aluminium krullen ze niet om in de hoeken.
Geef bij je bestelling aan dat het om een inductiebeschermer gaat en we leveren die met een set beschermnoppen, daarmee voorkom je krassen op je kookplaat.

Hittebestendige Inductiebeschermer-spatscherm-met-krabben

Jouw hittebestendige inductiebeschermer

Zet je tijdens het koken eenvoudig tegen je achterwand, om kookspetters van je keukenmuur te houden.
Na het koken kun je het makkelijk schoonmaken, met een keukendoekje en keukenreiniger.

Is je inductiekookplaat afgekoeld?
Dan leg je je inductiebeschermer er eenvoudig weer op. Ook de inductie beschermers komen met een matte of zijdeglans uitstraling naar keuze.

Inspiratie nodig voor jouw hittebestendige spatscherm?

Bekijk bij reviews foto’s van klanten die je zijn voorgegaan. Zo krijg je een goed beeld van onze achterwanden.

Liever meteen een hittebestendig spatscherm bestellen? Ga dan direct naar onze collectie en kies uit onze haarscherpe afbeeldingen, in museumkwaliteit.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen op onze Pinterestpagina; hier kun je ook inspiratie opdoen voor jouw eigen keukenmuur!

Ook voor jou een hittebestendig spatscherm

Je ziet het; al ben je een chaotische kok, met rondvliegende klodders pastasaus, en lekkere (ahum), half aangebrande hamburgers, omdat het vuur weer een tikkeltje te hoog stond 🙈 … op de keuken achterwanden van Kunst in je Keuken kun ook jij rekenen!

Wij geven je niet alleen hittebestendige, maar ook vet- en vochtbestendige spatschermen, van pixel perfecte museumkwaliteit.

 

Kies daarom altijd voor de kwaliteit van Kunst in je Keuken!